ua en ru

АНБ звільняє 90% сисадмінів, щоб уникнути появи нового Сноудена

Агентство національної безпеки США має намір скоротити 90% системних адміністраторів, довіривши їх обов'язки комп'ютерам. Про це на конференції в Нью-Йорку оголосив директор служби Кіт Александер.

Агентство національної безпеки США має намір скоротити 90% системних адміністраторів, довіривши їх обов'язки комп'ютерам. Про це на конференції в Нью-Йорку оголосив директор служби Кіт Александер (на фото), передає Le Monde.

Звільнення дозволить обмежити коло осіб, які мають доступ до секретної інформації. В даний час у відомстві працюють близько 1 тис. системних адміністраторів. Масові скорочення дозволять зробити комп'ютерні мережі стійкішими і безпечнішими.

Александер не згадав про зв'язок між планами керівництва служби і справою Едварда Сноудена, який свого часу працював в АНБ на посаді сисадміна. Після того, як він передав газетам секретну інформацію про масове стеження за інтернет-користувачами, порядок роботи служби вирішили змінити. Відтепер допуск до деяких даних буде можливий тільки у присутності двох осіб.

Сноуден втік із США, перебравшись до Гонконгу, після чого відправився до Москви. Через 40 днів поневірянь по аеропорту Шереметьево американець отримав тимчасовий притулок в РФ.

Нагадаємо, у зв'язку із справою Сноудена Президент США Барак Обама заявив, що під час візиту до Росії для участі в саміті "великої двадцятки" зустрічатися з Президентом Росії Володимиром Путіним не буде.

Сам Обама напередодні відзначав, що розчарований наданням Росією тимчасового притулку Сноудену. У зв'язку з цим Президент США заявив, що російська влада деколи діє і мислить у дусі холодної війни. "Я хочу сказати Президентові Путіну, що все це у минулому. Ми повинні подумати про майбутнє. Немає причин, чому би ми не могли співробітничати ще ефективніше, ніж тепер", - відзначив Обама.