ua en ru

Аналітики: деякі листи Укрпошти не приходять в строк, або зовсім губляться

Аналітики: деякі листи Укрпошти не приходять в строк, або зовсім губляться Фото: аналітики УАДМ відстежили терміни проходження пошти через мережу "Укрпошта"

За даними дослідження, найгірше листи доходять з Києва у регіони

Кожний другий лист "Укрпошти" не приходить вчасно, а кожен дванадцятий втрачається. Про це з посиланням на відповідне дослідження повідомляє Українська асоціація директ маркетингу (УАДМ).

Аналітики УАДМ відстежили реальні терміни проходження простих листів через мережу "Укрпошта" та їх відповідність затвердженим нормативам.

УАДМ відправляла листи з Києва в різні обласні та районні центри, а також інші населені пункти України, крім АР Крим, Донецької та Луганської областей. Всього в дослідженні взяло участь 914 осіб, які отримали лист із столиці і відправили відповідь у Київ, з них 835 було отримано. Тільки 461 лист прийшов в строк, а 79 - втрачено.

За даними дослідження, найгірше листи доходять за маршрутом Київ-Регіони. Тільки 55% кореспонденції потрапляє в нормативний термін і 39% всього числа листів, відправлених з Києва в обласні центри, пересилаються в строк. У напрямку Регіони-Київ лише 77% листів прийшли в строк.

Крім того, 9% від загального числа, які відправляли з Києва, протягом 10 робочих днів не потрапили до адресатів. А 8% тих листів, які відправляли з регіонів, не доїхали до Києва. Тому УАДМ розглядала їх як втрачені.

Детальніше про якості роботи "Укрпошти" читайте у завтрашньому матеріалі РБК-Україна.