ua en ru

Аналітики пов’язаного із Трампом Heritage Foundation закликають озброїти Україну

Аналітики пов’язаного із Трампом Heritage Foundation закликають озброїти Україну Фото: США (hultgren.house.gov)

У американському аналітичному центрі вважають, що лідерство США важливе для протидії російській агресії

Американський аналітичний центр Heritage Foundation, який називають мозковим центром адміністрації Дональда Трампа, закликає озброїти Україну. Про це йдеться в його доповіді, передає "Голос Америки".

"Найближчими тижнями президент США Дональд Трамп вирішить, чи схвалювати продаж американської зброї, включно з сучасним протитанковим озброєнням, Україні. Росія вдерлась до України. Росія нелегально окупує Крим. Росія спровокувала, а нині підтримує сепаратистський рух у східній Україні. Росія - це агресор, а Україна - жертва. Будь-яка країна має право на самозахист", - йдеться у доповіді.

Крім того, у центрі вважають, що народ України виявив відданість трансатлантичній спільноті, і США мають надати країні сучасні озброєння та інші тактичні засоби, наприклад, безпечні засоби комунікації.

"Не варто вважати, що таке рішення США призведе до вирішення кризи та завершення агресії Росії. Хоча майбутній успіх України насамперед залежатиме від самих українців, лідерство США є важливим для протидії російській агресії та підтримки реформ", - додають у Heritage Foundation.

Окрім наведених пропозицій з озброєння України, у документі також пропонується дозволити присутність американських військових радників на передових позиціях.

Нагадаємо, у США заявили, що постачають Україні летальну зброю з 2016 року.