ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 7 липня 2014 р

Новини ринку Форекс. Фондовий ринок почав тиждень з негативом. Свою роль, очевидно, тут зіграло розуміння інвесторами того, що з відновленням американської економіки скорочується і «транзитна зона» переходу від м'якої монетарної політики в режим жорсткості.

Новини ринку Форекс. Фондовий ринок почав тиждень з негативом. Свою роль, очевидно, тут зіграло розуміння інвесторами того, що з відновленням американської економіки скорочується і «транзитна зона» переходу від м'якої монетарної політики в режим жорсткості. У підсумку, японський Nikkei втратив 0,37%, гонконгський Hang Seng - 0,02%, німецький DAX - 1,03%, а британський FTSE - 0,62%. Американські DJIA і S&P також на поточний момент демонстрували падіння 0,37% і 0,43%, відповідно.

Початок тижня не виділялося нічим примітним: відсутність економічних релізів зумовило стримані торги в межах діапазонів, і єдиним каталізатором заворушень на валютному ринки стали лише переглянуті прогнози від Goldman та публікація звіту з промислового виробництва в Німеччині. Під час азіатської сесії USD на Форекс зміг трохи зміцнитися проти основних суперників на звістках про те, що Goldman пересунула прогнози щодо підвищення ставок з 2016 року на 2015. Крім того, підоспілий якраз звіт з Німеччини підтвердив різке зниження обсягів промвиробництва, що в сукупності призвело пару EUR/USD на Форекс до мінімуму 1,3575, однак закрыите все ж сталося в області 1,36. Тим часом, GBP/USD серйозно постраждала на тлі фіксації прибутку. Той факт, що ФРС теж може в наступному році почати згортання раптом протверезив биків на ринку Форекс по фунту, давши зрозуміти, що Банк Англії не один тут такий агресивний». У підсумку, пара скотилася до позначки 1,7107, однак відкотилася в район 1,7130 до закриття.

Сьогодні нас чекає день звітів другорядної значущості, що буде означати стриману реакцію ринку Форекс. Тим не менше, кілька релізів дійсно варті уваги, так як можуть запропонувати додаткову поживу для роздумів. Звіт по споживчому кредитуванню із США цікавий, тому що тут спостерігаються несподівані тенденції: якщо донедавна основну частину позик становили автокредити та студентські позички, то в квітні раптово на 8,8 млрд доларів зріс показник поновлюваних кредитів (за кредитними картками). Для порівняння, річний середній показник за такими кредитами становив, навіть включаючи цю суму, лише 1,7 млрд. Якщо травневий звіт підтвердить таку ж динаміку, це буде говорити про те, що населення поступово знову входить в режим споживання, що може дати додатковий стимул економіці в найближчі квартали. А це тільки підтверджує наші надії на те, що USD/JPY на Форекс вже в середньостроковій перспективі продемонструє хороший зростання.

Великобританія сьогодні публікує дані з промислового виробництва за травень, і якщо згадати недавній різкий ріст червневого PMI в обробній промисловості і слабкі показники індексу в травні, то можна очікувати несподіваних поворотів. За прогнозами показник повинен скласти 3,1% проти 3,0% місяцем раніше. Однак якщо індикатор знову перевищить прогнози, можна очікувати чергової хвилі попиту на GBP/USD на ринку Форекс з найближчою метою на позначці 1,7160 і далі на 1,72.