ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 31 березня 2014 р

Євро на Форексі в понеділок, 31 березня, здає позиції і до 11:00 за київським часом його ціна склала 1,374 дол. 

Євро на Форексі в понеділок, 31 березня, здає позиції і до 11:00 за київським часом його ціна склала 1,374 дол. Учасники торгів на Форексі купують долар на тлі відновлення американської економіки. Так, рівень споживчих витрат в США виріс в лютому 2014 р. до найвищого за останні три місяці значення на тлі зростання доходів, який дозволив американцям спрямуватися в магазини після суворої зими, що чинить негативний вплив на прискорення економіки, передає Bloomberg.

Сьогодні як у Британії, так і з США будуть важливі новини. О 16:55 за київським часом з промовою виступить голова ради керуючих ФРС Джанет Йеллен, а о 20:15 голова банку Англії Марк Карні. Враховуючи ситуацію на фондовому ринку, то, швидше за все Йеллен скаже більше позитивних слів ніж Карні, так як Dow Jones за цей місяць трошки виріс. А ось головний британський індекс опустився в березні на 150 пунктів. На думку аналітиків компанії xDirect пара GBP/USD до виступу Йеллен буде торгуватися в діапазоні 50 пунктів (1.6600 - 1.6650).

Новини ринку Форекс. Витрати домогосподарств, що складають до 70% американської економіки, зросли на 0,3% в лютому після 0,2% у січні, тобто слабкіше, ніж очікувалося. Такі дані оприлюднив департамент торгівлі США. Доходи населення також зросли на 0,3%.

Перегляд січневих даних показав, що сувора зима пошкодила економіці сильніше, ніж очікувалося. В результаті економісти банку JPMorgan Chase & Co і корпорації RBS Securities знизили прогноз зростання американського ВВП в I кварталі 2014 р. Це означає, що уряду доведеться забезпечити більший зростання зайнятості населення, зростання зарплат і, відповідно, витрат населення. "Лютневі дані в порядку, але дані за січень були переглянуті у бік пониження, - повідомив економіст Гай Бергер з RBS Securities у Стемфорді (штат Коннектикут). - Додаткове зростання працевлаштування, який з нами, швидше за все, відбудеться в березні і, можливо, в квітні - травні, посприяє зростанню доходів населення".

Готівкові доходи, або гроші, що залишилися після сплати податків зросли на 0,3% з урахуванням поправки на інфляцію, що є найкращим результатом з вересня 2013 р. Зростання до лютого 2013 р. склав 2,1%. Зарплати і допомоги збільшилися на 0,2%. RBS Securities переглянула прогноз по зростанню американської економіки в I кварталі приблизно до 1,2% з 1,5% раніше, а швейцарський банк Credit Suisse знизив прогноз до 1,3% з 1,6%, відзначають аналітики ринку Форекс.

Ціни в США, відслідковані ФРС, виросли на 0,9% в лютому 2014 р. порівняно з лютим 2013 р., що стало нижчим показником з жовтня 2013 р. Це також значно нижче цільового показника інфляції ФРС в 2%. Ціни без урахування палива і продуктів харчування зросли на 1,1% у лютому ц.р., як і в січні. Число робочих місць в США зросла на 175 тис. в лютому 2014 р., тоді як у січні цей показник склав 129 тис., згідно з даними департаменту праці (US Department of Labor). Рівень безробіття виріс до 6,7% у лютому з 6,6% у січні, що було нижчим показником за попередні п'ять років. Це говорить про те, що більше число людей стали шукати роботу і не змогли її знайти, вважають аналітики ринку Форекс.

Економіка США поступово відновлювалася у I кварталі 2014 р. не Можна сказати, що вона зростає величезними темпами, проте явний тренд на відміну від тієї ж Європи, де відновлення тут же змінюється падінням. Саме порівняно випереджаюче зростання США піднімає настрою ринку Форекс і, як результат, зростання вартості американського долара.