ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 28 березня 2014 р

Головна валютна пара ринку Форекс з ранку в п'ятницю, 28 березня, консолідується на позначці 1,375 дол./євро.

Головна валютна пара ринку Форекс з ранку в п'ятницю, 28 березня, консолідується на позначці 1,375 дол./євро. Євро на Форексі знехотя, зі скрипом здає зайняті позиції. Напередодні був оновлений мінімум на позначці 1,3739, але прискореного зниження не відбулося, пара відскочила в район 1,3760. Інші валюти на ринку Форекс, на відміну від євро, не поспішають починати зниження, сировинні канадський, австралійський, новозеландський долари ростуть до американського вже кілька днів поспіль.

Новини ринку Форекс. На тижні відбулися чотири виступи представників монетарної влади. Так, напередодні виступив черговий представник ради керуючих Європейського центрального банку Луїс Марія Лінде, який заявив про те, що ЄЦБ дійсно готовий реагувати монетарно в міру необхідності і в разі слабкості економіки. Це, як він пояснив, буде актуально в разі виникнення дефляційних ризиків, але їх в даний момент, за словами Лінди, теж немає. Але це зовсім не заспокоїло ринок Форекс: при слові "дефляція" пара починає знижуватися.

Як відзначають аналітики, поки ринок Форексне продемонстрував значимої реакції на що вийшли в четвер показники макростатистики США. Зростання ВВП США в IV кварталі, за остаточною оцінкою, був переглянутий вгору з 2,4% до 2,6% річних, що, правда, виявилося гірше очікуваних 2,7% річних. Зате число первинних звернень за посібником з безробіття в США за останній тиждень досягло мінімуму за останні три місяці - 311 тис. проти прогнозу 323 тис.

Поки істотного зростання долара на Форекс не спостерігається. В парі євро/долар йде не стільки зростання долара, скільки падіння євро, що видно по динаміці крос-курсів євро до тих же сировинних валют. Втім, євро на Форексі був перекуплений і все ще знаходиться практично на максимумах не тільки проти долара, але і проти інших валют. Очевидно, що якщо різкий удар вниз відбудеться в парі євро/долар, то почнуть падати до долара і сировинні валюти. Інша справа, що, ймовірно, вони будуть падати не так сильно і падіння в крос-курси євро на Форекс продовжиться, вважають експерти.