ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 23 травня 2014 р

У п'ятницю, 23 травня, євро на Форекс знаходиться під невеликим тиском і до 11:30 за київським часом оцінений у 1,363 дол.

У п'ятницю, 23 травня, євро на Форекс знаходиться під невеликим тиском і до 11:30 за київським часом оцінений у 1,363 дол. Гравці не роблять активних дій щодо головної валютної пари, а дозволяють реалізуватися низхідного тренду в євро на Форекс, зумовленого політикою ЄЦБ. У той же час надходять новини з Європи позитивні і здатні підтримати вартість валюти.

Новини ринку Форекс. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті Греції на один ступінь: з В - до Ст. Прогноз по рейтингу "стабільний". Короткостроковий рейтинг дефолту емітента підтверджений на рівні Ст.

Агентство констатує поліпшення економічної та фінансової перспективи країни, ніж та мотивовані його рейтингові дії. В грудні 2013 р. Fitch підтвердило рейтинг Греції на рівні В-. Прогноз по рейтингу був встановлений на рівні "стабільний".

Підвищення рейтингу Греції - безсумнівний прогрес у справі боротьби з борговою кризою. Рішення Fitch дозволить країні вести більш самостійну боргову, а отже, і економічну політику, відзначають аналітики ринку Форекс. Для європейської валюти добре хоча б на час забути про проблеми з боргами. Більш того, програма скупки активів, яка може бути запущена Європейським центральним банком вже в червні, може надати додаткову підтримку боргами Європи, а значить, сприятливо позначитися на економічному кліматі у зоні євро. В цьому і полягає головна інтрига, а саме на що звертати увагу ринок Форекс в найближчі півроку-рік: на економічний прогрес у Європі або не включений там друкарський верстат.