ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 22 листопада 2013 р

Євро на ринку Форекс продовжує зростати проти долара в п'ятницю, 22 листопада 2013 р. До 10:00 за київським часом курс валютної пари на ринку Форекс знаходився на рівні 1,3512. До цього він піднімався до позначки 1,3522 після виходу сильних даних Ifo в Німеччині. Індикатор ділового клімату в листопаді піднявся до 109,3 пункта - це найвищий показник з квітня 2012 р. Таким чином, є всі ознаки того, що німецька економіка зростає сильніше своїх сусідів, зокрема Франції. Проте однієї лише Німеччини недостатньо для підтримки зростання всього єврорегіону або виходу периферійних країн єврозони з рецесії.

Торги на ринку Форекс по валютній парі EUR/USD у четвер, 21 листопада 2013 р., пройшли різноспрямовано. Почавши день досить спокійно, у другій половині дня валютна пара EUR/USD піднялася на ринку Форекс до внутрішньоденного максимуму - 1,3478.

Глава ЄЦБ Маріо Драгі в четвер спростував думку про те, що депозитна ставка може бути знижена до від'ємного значення. Виступаючи в Берліні, Драгі заявив, що в дискусіях з приводу можливого введення негативної ставки за депозитами немає "нічого нового". За його словами, ЄЦБ обговорював цю можливість на останньому засіданні, але не більше того.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що зовсім незначний тиск євро зазнав після виходу статистики в США. Число первинних заявок на допомогу з безробіття тижня з 10 по 16 листопада впало п'ятий раз за шість тижнів, що учасники ринку Форекс розцінили як ознаку відновлення ринку праці. Число первинних заявок зменшилася до 323 тис.

В результаті торги четверга на ринку Форекс валютна пара EUR/USD завершила на позначці 1,3461.

Ринки, що швидко оговталися від "яструбиних" протоколів ФРС і які забули про можливості введення негативної депозитної ставки ЄЦБ, зрозуміти можна. Щодо протоколів через якийсь час, мабуть, прийшло усвідомлення, що вони більш старі, ніж коментарі Бена Бернанке і Джанет Йеллен, які прозвучали на початку тижня, адже записувалися 30 жовтня. Драгі також знижував градус "інсайду" за негативною ставкою, вказавши, що це не нова тема і давно розглядається в числі інших варіантів, відзначають експерти.

На перший погляд, для оптимізму є всі підстави, але потрібно також розуміти, що число безробітних в країні росте третій місяць, а єдина валюта забиралася в жовтні досить високо, щоб зашкодити експорту. До того ж, як сказав напередодні Драгі, Німеччина - це не вся Європа, тому ЄЦБ буде діяти виходячи із загальної ситуації, відзначають експерти.

Виходу важливої статистики в США в п'ятницю не очікується. На думку аналітиків, курс валютної пари EUR/USD на ринку Форекс, завершивши поточну висхідну корекцію, швидше за все, збереже ймовірність повторного тесту низів від 7 листопада. Тому при формуванні сигналів розвороту експерти, як і раніше рекомендують розглядати можливість агресивних продажів з зазначеною метою (на підступах до 1,33).

Потім, після завершення низхідного руху, швидше за все, може бути реалізована чергова спроба зростання, яка дозволить розглядати можливість чергових покупок.