ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 14 липня 2014 р

Важливих економічних звітів в понеділок не публікувалося, тому ринку Форекс доводилося шукати натхнення в ринкових настрої та очікування.

Важливих економічних звітів в понеділок не публікувалося, тому ринку Форекс доводилося шукати натхнення в ринкових настрої та очікування. Всупереч масштабного зміцнення долара EUR/USD на Форекс зуміла вирости до 4-денного максимуму 1,3839 на чутках, що Народний Банк Китаю продовжує диверсифікувати свої резерви на користь єдиної валюти, однак з таким же успіхом пара на Форекс потім повернулася назад в район 1,36 на виступі Драгі, який не сказав нічого нового, але підтвердив, що зростання єдиної валюти небажаний. Долар США на ринку Форекс ж отримав свою порцію позитиву, завдяки невеликій замітці Хильзенрата в Wall Street Journal, де він натякає на те, що деякі представники FOMC починають обговорювати ідею більш швидкого переходу в режим посилення на тлі відновлення ринку праці. В результаті, GBP/USD на Форекс скотився до 2-тижневого мінімуму 1,7068, а USD/JPY доросла до 4-денного максимуму 101,61.

Нову торговельну тиждень золото починає падінням від раніше досягнутих рівнів. Після триденного зростання корекція - річ цілком закономірна, а на тлі чуток у швидкому переході в режим посилення ФРС ще й необхідна. XAU/USD на Форекс впали до місячного мінімуму 1303,13, в той час як XAG/USD сповзла в район тижневого мінімуму 20,83.

Сьогодні відбудеться одна з найважливіших подій тижня - виступ Джаннет Йеллен на тему економіки і монетарної політики. Всі хочуть зрозуміти, коли ж регулятор приступить до підвищення ставок, і саме питання на цю тему можуть надійти керуючої ФРС під час її спілкування з Конгресом. Незважаючи на те, що раніше голова вже намагалася давати терміни з приводу переходу в режим посилення, сумніваємося, що в цей раз вона зробить це знову. В інтересах регулятора зберігати інтригу до останнього моменту, і дозволити ринку Форекс самому зреагувати саме на закінчення програми кількісного пом'якшення, а потім вже на основі реакції ФРС зможе приймати рішення про терміни першого підвищення ставки. Якщо прибутковість по облігаціях відразу після повного згортання QE підскакає, Федрезерв може відсунути цей момент подалі. Однак тепер, у світлі чуток про більш швидке підвищення ставок, простого визнання хороших темпів відновлення ринку праці з боку Йеллен може стати недостатнім, для того, щоб спровокувати зміцнення USD/JPY на Форекс, і тоді цілком вірогідний відкат в район 101,00.

Другою зіркою ринку Форекс може стати GBP/USD, враховуючи заплановану публікацію даних по інфляції. Пара з початку липня застрягла в рамках 70-пунктовой діапазону, однак є великі шанси, що одна із меж буде пробита саме протягом цього тижня. Звіт по індексу споживчих цін дуже важливий для Банку Англії, і якщо інфляційний тиск все ж почне зростати внаслідок «ефекту переливу» з ринку житла, це підтримає попит на GBP/USD з найближчою метою на 1,7140. Однак остаточне рішення по парі на ринку Форекс можна буде прийняти після публікації звіту по ринку праці, запланованої на середу.