ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 14 липня 2014 р

Євро на Форекс в понеділок, 14 липня, зростає і до 14:30 за київським часом досяг позначки 1,3620 дол. Інвестори на Форекс перенервували наприкінці минулого тижня з-за Португалії і занадто емоційно відіграли новини з цієї країни. У понеділок звертає на себе увагу скорочення спредів боргових паперів на периферійних ринках Європи, особливо це стосується Португалії. Цей факт позитивний для єдиної валюти на Форекс. Новини про Banco Espirito Santo вже враховані в поточних цінах, додаткової інформації щодо стану португальської банківського сектора не надійшло, і для ринків капіталу це хороший знак, відзначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова. В результаті євро на Форекс вдень у понеділок виглядав непогано.

Новини ринку Форекс. Поточний тиждень обіцяє бути дуже цікавою в плані економічних подій, так і офіційних виступів. І навіть якщо на цей раз ми не побачимо значних проривів, тоді вже ніщо не зможе витягнути валюти з сформованих діапазонів, каже керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова. При цьому у пари євро/долар на Форекс є всі шанси все ж залишити насиженную відмітку 1,36, так як тема проблем найбільшого португальського банку ще не вичерпана. Звичайно, подібна до грецької ситуація поки що малоймовірна, однак загроза дефолту все ж підтверджує слабкість економіки єврозони. У світлі цього заплановане на вечір понеділка виступ Маріо Драгі може виявитися дуже цікавим.

З важливих економічних даних на цьому тижні очікуються індекс економічних настроїв ZEW в єврозоні і дані про роздрібні продажі в США у вівторок, "Бежева книга" ФРС США в середу, індекс споживчих цін єврозони і дані про первинні звернення за допомогою з безробіття в США в четвер, а також індекс настрою споживачів Університету Мічігану в п'ятницю, повідомив начальник відділу операцій на грошових ринках банку "Глобекс" Віталій Єлагін.

Ввечері з промовою, як вже зазначалося, виступить глава Європейського центрального банку Драгі, який може дати трейдерам на Форекс нові сигнали про стан економіки єврозони і про своїх подальших діях. Досі незрозуміло, чи спрацюють заплановані на осінь аукціони LTRO, адже ні знижена процентна ставка ЄЦБ, ні негативна ставка за депозитами поки довгоочікуваного ефекту не дали. Опором для пари євро/долар на Форекс залишається рівень 1,3650, підтримкою - відмітка 1,3595, уклала Бодрова.