ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 21 січня 2014 р

Євро на Форексі у вівторок, 21 січня, трохи відійшов від максимумів. До 06:30 за київським часом він досяг позначки 1,354 дол.

Євро на Форексі у вівторок, 21 січня, трохи відійшов від максимумів. До 06:30 за київським часом він досяг позначки 1,354 дол.
Новини ринку Форекс. Фінансовий світ відіграє дані Міжнародної організації праці (МОП), яка повідомила, що кількість безробітних у світі у 2013 р. зросло на 5 млн осіб (2,5%) і склало понад 202 млн осіб, а рівень безробіття досяг 6%.

За даними доповіді "Глобальні тенденції зайнятості в 2014 р.", темпи зростання зайнятості залишаються низькими, безробіття продовжує збільшуватися, особливо серед молодих людей, а велика кількість розчарованих потенційних працівників залишаються поза ринком праці. У 2013 р. близько 74,5 млн осіб у віці від 15 до 24 років не мали роботи, а рівень молодіжного безробіття склав 13,1%. У доповіді підкреслюється термінова необхідність інтеграції молодих людей у ринок праці.

Багато секторів економіки отримують прибуток, проте основна її частина спрямовується на ринки активів, а не в реальну економіку, що погіршує довгострокові перспективи сфери зайнятості. При збереженні поточних тенденцій до 2018 р. додатково будуть створені 200 млн робочих місць. Це менше, ніж необхідно для забезпечення зайнятості нових працівників, що вступає на ринок праці, відзначається в доповіді. Очікується, що до 2018 р. число людей, що шукають роботу, зросте на 13 млн осіб.

"Дефіцит сукупного попиту стримує відновлення ринків праці у світі. У багатьох розвинених країнах різке скорочення державних витрат та підвищення прибуткового та споживчого податків лягають тяжким тягарем на приватні компанії та домогосподарства. Крім того, недостатня координація політичних заходів у грошово-кредитній і фінансовій сфері суттєво підвищила невизначеність на ринку праці, коли роботодавці неохоче наймають працівників і уникають довгострокових інвестицій", - наголошується в документі.

Суттєво збільшилася і тривалість періоду безробіття. У деяких країнах, таких як Іспанія і Греція, людям, зайнятим пошуком роботи, на досягнення результату потрібно вдвічі більше часу, ніж до кризи. І все більше таких потенційних працівників розчаровуються і залишаються поза ринком праці, що веде до деградації професійних навичок та їх втраті, а також до поширення довгострокової безробіття, підкреслив головний автор доповіді Еккехард Ернст.

При цьому безробіття - проблема не тільки розвиваються і кризових країн, але і більш успішних США і країн блоку євро. В епоху працюючого друкарського верстата, коли майже вся статистика спотворюється із-за свіжонадрукованих доларів, рівень безробіття - мабуть, єдиний адекватний показник, що відображає реальні процеси в економіках. У США і Європі рівні зайнятості далекі від докризових. А з-за цього і євро, і долар на Форексі втрачають свою опору.