ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 14 лютого 2014 р

Євро на Форекс в п'ятницю, 14 лютого, коштує дорого - до 06:30 за київським часом його курс досяг позначки 1,3680 дол.

Євро на Форекс в п'ятницю, 14 лютого, коштує дорого - до 06:30 за київським часом його курс досяг позначки 1,3680 дол. Гравці ринку Форекс купують єдину валюту, орієнтуючись на роботу друкарського верстата в США і абсолютно ігноруючи політичні проблеми в єврозоні.

Новини ринку Форекс. 13 лютого італійський прем'єр-міністр Енріко Летта оголосив про відставку, після того як його Демократична партія закликала його покинути пост, щоб могло бути сформовано новий уряд, передає Reuters з посиланням на офіційне повідомлення кабінету міністрів країни. Очікується, що після відставки Летти, яка буде прийнята Президентом Джорджо Наполітано 14 лютого, формуванням нового уряду займеться лідер Демократичної партії Маттео Ренці.

Тим часом уряд Кіпру ухвалив "дорожню карту" приватизації державної власності, проте досягнута угода відкрило глибокі суперечності всередині правлячої коаліції. Законопроект передбачає продаж трьох державних підприємств. В результаті його прийняття профспілки працівників телекомунікаційної та енергетичної сфер вийдуть на загальнонаціональний страйк 14 лютого.

Демократична партія Кіпру, є молодшим партнером в правлячій коаліції з Демократичним зборами, поставилася з недовірою до плану продажу держвласності. Крім цього, рішення кіпрського Президента Нікоса Анастасіадіса відновити переговори з турецькою частиною острова викликало лють у лавах Демократичної партії. Джерела у партії повідомляють, що наступного тижня вона буде вирішувати питання про продовження своєї участі в уряді. Демократичному зборам критично важлива підтримка для проведення приватизаційного плану в парламенті з тим, щоб у підсумку Кіпр отримав 236 млн євро допомоги від Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). Демократичне зібрання - домінуюча партія, але не володіє більшістю місць в парламенті.

Нові лідер турецької Північного Кіпру Дервіш Ероглу оголосили про відновлення мирних переговорів 11 лютого. Демократична партія звинувачує президента у відмові від своєї ж обіцянки відкликати раніше зроблені поступки Північному Кіпру. На ці поступки пішла попередній уряд острівної держави, що втратило владу рік тому.

"Велика частина вимог турецької сторони була задоволена ще до того, як почалися переговори", - заявив лідер Демократичної партії Ніколас Пападопулос.