ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 13 лютого 2014 р

Євро на Форексі продовжує відновлювати позиції і до 06:00 за київським часом у четвер, 13 лютого, досяг позначки 1,361 дол.

Євро на Форексі продовжує відновлювати позиції і до 06:00 за київським часом у четвер, 13 лютого, досяг позначки 1,361 дол. Учасники торгів на ринку Форекс купують єдину валюту, після того як їх запевнили у надійності банківської системи єврорегіону.

Новини ринку Форекс. У французьких банків немає причин для занепокоєння при перевірці якості їх активів, заявив міністр фінансів Франції П'єр Московічі, передає Reuters. Мінфін країни намагається заспокоїти світову громадськість, переймається станом французьких банків.

"Я впевнений, що французьким банкам нічого боятися в світлі майбутньої перевірки активів", - підкреслив Московічі в ході візиту в столицю США.

Раніше міністр фінансів Канади Джим Флегерти заявив, що найбільші побоювання в світі викликає фінансова ситуація в Європі, особливо у Франції. Таким чином, атака на європейську банківську систему триває, і якщо рік-два тому сумніви викликала стійкість банків лише Іспанії, Португалії та Італії, то тепер нападкам піддається одна з ключових країн блоку - Франція. У чому критика її банківської системи обґрунтована. Якість банківських активів сильно залежить від стану економіки, і коли французькі підприємства втрачають конкурентоспроможність, то знижується і якість активів. Але саме по собі не найвища якість активів європейських банків давно не новина.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що швидше за все, нова атака на банки Європи приурочена до згортання програми QE3. Щоб підтримувати американську боргову систему на плаву, потрібен постійний приплив капіталу. Єдине місце, де він є у потрібних кількостях і його легко дістати, - єврозона. Якщо налякати світових інвесторів якістю європейських активів, то вони швидко змінять місце зберігання своїх коштів.