ua en ru

Аналітичний огляд EUR/USD на 22 листопада 2013 р

Євро на ринку Форекс знаходиться під невеликим тиском в п'ятницю, 22 листопада. До 06:30 за київським часом його курс склав 1,347 дол. Учасники торгів на ринку Форекс відіграють заяву глави Федерального резервного банку Річмонда Джеффрі Лекер, який закликав керівництво Федеральної резервної системи США не допускати занадто сильних коливань рівня інфляції, передає Reuters.

"Рівень інфляції не повинен сильно відхилятися від наміченої мети в 2%", - сказав Лекер, додавши, що він виступає проти різкого зростання, так і падіння інфляції.

Лекер зазначив також, що в даній ситуації для ФРС доцільно почати згортати політику кількісного пом'якшення. Глава ФРБ Річмонда є послідовним прихильником посилення м'якої монетарної політики ФРС, оскільки бачить у ній ризики зростання інфляції.

В рамках політики кількісного пом'якшення ФРС США щомісяця викуповує іпотечні цінні папери в обсязі 45 млрд дол. Обсяг викуповуються ФРС паперів вражає уяву і ринку Форекс, фондового, і боргової, а також ринку нерухомості. Природно, на ринках почали надуватися "бульбашки", і, хоча поки що інфляція залишається дуже скромною, ризик її зростання залишається.

Слова Лекер знайшли підтримку на ринку Форекс, де почалася скупка доларів і скидання інших валют.