ua en ru

Світовий ринок ПК в 2013 р. скоротиться на 11,2%, - експерти

За інформацією аналітичної компанії Gartner, нинішній рік для ринку ПК стане не найвдалішим. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

За інформацією аналітичної компанії Gartner, нинішній рік для ринку ПК стане не найвдалішим. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Тим не менш, за версією Gartner глобальні поставки настільних ПК і ноутбуків в цьому році скоротяться до 303 млн штук. Цей показник менше минулорічного на 11,2%. При цьому в Gartner також прогнозує скорочення поставок гібридних ПК і планшетів на 8,4%.

Однак аналітики вважають, що планшети продовжать підігрівати ринок. Поставки даної категорії продукції у поточному році зростуть на 42,7% від рівня 2012 р., досягнувши рівня в 184 млн одиниць.

Ринок міні-планшетів при цьому буде поступово атакувати ринок 10-дюймових пристроїв, прогнозують аналітики.

Також в Gartner відзначають, що ринок преміальних апаратів в найближчі пару років буде скорочуватися, а розвинені країни будуть тяжіти до апаратів середнього рівня. Розвиваються ринки віддадуть перевагу апаратам бюджетного рівня.

Нагадаємо, що відповідно до останнього звіту Gartner в III кварталі ринок ПК продовжив скорочуватися, зменшившись на 8,6% р/р. Обсяг виявився найнижчим за останні п'ять років і склав трохи більше 80 млн пристроїв. У статистиці враховуються продажу настільних ПК, ноутбуків і нетбуків.