ua en ru

АМПУ за дев'ять місяців отримала майже 3 млрд гривень чистого прибутку

АМПУ за дев'ять місяців отримала майже 3 млрд гривень чистого прибутку Фото: Райвіс Вецкаганс (db.lv)

Дохід АМПУ за вказаний період склав 5,6 млрд гривень

Чистий прибуток "Адміністрації морських портів України" (АМПУ) за дев'ять місяців 2017 року склав 2,7 млрд гривень. Про це повідомив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс, передає пресс-служба підприємства.

Повідомляється, що чистий дохід АМПУ за вказаний період склав 5,6 млрд гривень. Це майже на 5% вище аналогічного показника 2016 року.

"За січень-вересень поточного року АМПУ забезпечила 2,7 млрд гривень чистого прибутку. При цьому компанія виплатила на користь держави 3,6 млрд гривень, що становить 64% від отриманого доходу", - зазначив глава АМПУ.

Як зазначається сума сплаченого податку на прибуток державних підприємств склав майже 523 млн гривень, а дивідендів - 2,1 млрд гривень.

"Позитивний фінансовий результат роботи АМПУ - це можливість реалізації необхідних інфраструктурних проектів. В цьому році левова частка коштів спрямована на фінансування днопоглиблювальних робіт - у Південному та Чорноморську. Не менш важливе місце займає будівництво та реконструкція портової інфраструктури, зокрема в портах Одеса та Миколаїв, а також купівля днопоглиблювального флоту. Таким чином, кошти накопичуються на рахунках, а реінвестуються в розвиток галузі", - підкреслив Вецкаганс.

Нагадаємо, в першому півріччі 2017 року АМПУ закінчило з чистим прибутком в 1,83 млрд гривень, дохід склав 4,16 млрд гривень.