ua en ru

Амністований начальник ГУ МВС Києва Коряк знаходиться у відпустці

Амністований начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерій Коряк станом на 13 лютого перебуває у відпустці.

Амністований начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерій Коряк (на фото) станом на 13 лютого перебуває у відпустці. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі МВС.

"Він зараз перебуває у відпустці", - повідомив представник прес-служби. Що стосується подальшого перебування Коряка на посаді начальника ГУ МВС Києва, то у прес-службі зазначили, що Коряк тепер "має всі законні підстави повернутися до роботи". "Він тепер сам прийме рішення", - зазначив представник прес-служби МВС.

Нагадаємо, 12 лютого стало відомо, що 7 лютого суд закрив провадження стосовно службових осіб, підозрюваних у причетності до розгону Евромайдана в ніч на 30 листопада 2013 р. У числі амністованих був і Коряк.

Коряк 1 грудня попросив главу МВС Віталія Захарченка розглянути питання відставки за власним бажанням. Захарченко в свою чергу тимчасово відсторонив Коряка від виконання обов'язків до закінчення службового розслідування.

Зараз обов'язки начальника ГУ МВС Києва виконує Валерій Мазан, який до цього очолював київську обласну міліцію.