ua en ru

Amnesty International: шкоду населенню від військових дій в Сирії потрібно звести до мінімуму

Amnesty International: шкоду населенню від військових дій в Сирії потрібно звести до мінімуму Фото: наслідки авіаударів в Сирії (flickr.com syriafreedom)

Мільйони людей покинули Сирію, щоб уникнути насильства та переслідувань

Шкоду населенню від військових дій в Сирії потрібно звести до мінімуму. Про це заявили у міжнародній правозахисній організації Amnesty International, коментуючи ракетний удар по Сирії в суботу, 14 квітня 2018 року.

"Повинні бути вжиті всі заходи для зведення до мінімуму шкоди, заподіяної мирним жителям в будь-яких військових діях. Люди, які вже живуть в страху втратити своє життя в результаті незаконних нападів, не повинні піддаватися подальшому покаранню за ймовірні порушення сирійського уряду", - зазначили правозахисники.

В Amnesty підкреслили, що мільйони людей покинули Сирію, щоб уникнути насильства та переслідувань і тепер "настав час для США знову відкрити двері для людей, які намагаються втекти від насильства в Сирії".

Нагадаємо, США завдали ракетного удару по Сирії сьогодні, 14 квітня. В операції брали участь також Великобританія і Франція. Як заявили в Міноборони Росії, більше 100 крилатих ракет і ракет класу "повітря - земля" випустили по Сирії США, Великобританія і Франція. Ракети вдарили по військових і цивільних об'єктах.

За даними сирійського державного агентства SANA, щонайменше троє мирних жителів постраждали в результаті попадання ракети США і їх союзників по складу військової армії неподалік від Хомса.