ua en ru

Amnesty International закликала повторно розглянути справу Савченко

Amnesty International закликала повторно розглянути справу Савченко Фото: Надія Савченко

В Amnesty International назвали суд над Савченко недолугим і політизованим

Правозахисна організація Amnesty International закликала до повторного розгляду справи української льотчиці Надії Савченко. Про це заявив директор Amnesty в Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен, передає прес-служба організації.

"Абсолютно неприйнятно відправляти Надію Савченко у в'язницю після такого недолугого і політизованого судового розгляду", - заявив Дальхузен.

Він зазначив, що сумнівні процедури та рішення головуючого судді показують "очевидне презирство до процедури належного судочинства" і позбавляють Савченко всякої надії на доказ своєї невинності.

"Єдиний шлях, завдяки якому правосуддя може бути досягнуто і для Надії, і для журналістів, які загинули, - це повне і неупереджене розслідування всіх підозр і повторний розгляд, яке має бути вільним від політичного втручання і відповідати міжнародним стандартам правосуддя", - підкреслив Дальхузен.

Нагадаємо, сьогодні Донецький суд Ростовської області (Росія) визнав льотчика, народного депутата України Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів, а також у незаконному перетині кордону РФ.