ua en ru

Amnesty International закликала поліцію розслідувати погрози активістам, які підтримують ЛГБТ

Amnesty International закликала поліцію розслідувати погрози активістам, які підтримують ЛГБТ Фото: директор організації Оксана Покальчук закликала расследовтаь загрози

Загрози активісти отримали напередодні

Правозахисна організація Amnesty International закликала Національну поліцію розслідувати погрози, що напередодні надійшли громадським діячам через їхню підтримку ЛГБТКІ-спільноти. Про це йдеться в повідомленні організації.

"Це не перший випадок, коли активісти та активістки отримують погрози від радикально налаштованих груп через свою публічну підтримку ЛГБТКІ-спільноти. Правоохоронні органи повинні швидко і ефективно розслідувати ці загрози, зробити все можливе для захисту активісток і активістів", - заявила директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Зазначимо, 15 листопада група людей, які називають себе членами Національного опору, опублікували на сторінці в соцмережах погрози на адресу деяких активістів. Аналогічні погрози були також розіслані в приватних повідомленнях Святославу Шеремету, Марії Берлінській, Олені Шевченко, Інні Совсун, Ірині Славінській, Світлані Заліщук, Мустафі Найєму, Юлії Толопі, Зоряну Кісю.

Нагадаємо, 18 жовтня представники "Правого сектора" і "Азова" зірвали показ фільму Марусі Борцюків "This is gay propaganda", який розповідає про події революції в контексті українського ЛГБТ-співтовариства.