ua en ru

Amnesty International звинуватила президента Сирії Асада у злочинах проти людяності

Amnesty International звинуватила президента Сирії Асада у злочинах проти людяності Фото: Башар Асад (facebook.com/SyrianPresidency)

Правозахисники звинуватили війська Асада в облозі населених пунктів

Міжнародна неурядова організація Amnesty International звинуватила президента Сирії Башара Асада у злочинах проти людяності. Про це заявили представники організації, повідомляє DW.

"Сирійський уряд усвідомлено застосовує голод в якості колективного покарання для населення", - заявив представник німецького відділення організації Рене Вильдангель.

Зокрема, правозахисники звинуватили Асада в облозі населених пунктів і примусовому переселенні проживаючих там людей. Крім того, згідно з заявою правозахисників, армія Асада влаштовувала бомбардування обложених територій і блокувала доставку гумдопомоги, через що мирні жителі відчували гостру нестачу продовольства і медикаментів.

Крім того, правозахисники розкритикувала "угоду про примирення" Асада з сирійською опозицією, прирівнявши її до примусового переселення людей. Так, згідно з угодою, жителям обложених районів представлялася можливість вибору - залишитися в зоні ведення бойових дій чи залишити їх, через що тисячі сімей, евакуйованих з міста, опинилися у важких умовах у бідно оснащених таборах.

Так, Amnesty зажадала від ООН провести ретельне розслідування описаних обставин і піддати кримінальному переслідуванню порушників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ООН заявили про відповідальність Асада за хіматаку в Ідлібі.