ua en ru

Amnesty International звинуватила італійську поліцію у тортурах мігрантів

Amnesty International звинуватила італійську поліцію у тортурах мігрантів Фото: організація провела інтерв'ю з мігрантами 174

Правозахисники стверджують, що Італія незаконно висилає біженців

Правозахисна організація Amnesty International звинуватила владу Італії в незаконному висланні біженців і застосуванні тортур. Про це йдеться в новому звіті організації.

Тиск Європейського союзу і заклик Брюсселя до проведення жорсткої політики призводить до порушення прав біженців в Італії, зазначили в організації.

"У своїй рішучості скоротити переміщення біженців і мігрантів лідери держав-членів ЄС довели італійську владу за межі того, що є законним", - сказав дослідник Amnesty International по Італії Маттео де Белліс.

Організація провела інтерв'ю з 174 мігрантами. 24 співрозмовника свідчили про жорстоке поводження. 16 осіб розповіли про побиття.

Крім того, 16-річний хлопець повідомив про застосування електрошоку. Ще двоє чоловіків заявили про сексуальне насильство.

Нагадаємо, раніше Італія заявила, що не зможе прийняти те ж число мігрантів, що і в 2016 році, і погрожує накласти вето на бюджет Євросоюзу, якщо не буде збільшена квота для біженців.