ua en ru

АМКУ закрив провадження у справі, порушену за ознаками антиконкурентних дій з боку нафтотрейдерів.

Антимонопольний комітет України закрив провадження у справі, порушеної у березні ц.р. за ознаками антиконкурентних узгоджених дій з боку учасників ринку нафтопродуктів. Таке рішення прийняте одноголосно на сьогоднішньому засіданні комітету за участю повноважних представників нафтових компаній, повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, у ході розгляду цієї справи нафтотрейдери виконали надані комітетом зобов'язання та знизили ціни на бензини та дизельне пальне в середньому на 10-17 коп. за літр. Наявність знижених цін на АЗС також підтверджується інформацією експертно-аналітичної групи Мінпаливенерго, експертами ринку та територіальними відділеннями Комітету.

Нагадаємо, у зв'язку з підвищенням цін на пальне наприкінці березня ц.р. комітет розпочав розгляд відповідної справи за ознаками порушення нафтотрейдерами конкуренційного законодавства. 25 березня комітет висунув до 15 найбільших учасників ринку обов'язкові для розгляду зобов'язання знизити ціни на пальне до економічно обґрунтованого рівня. Зокрема, вимоги комітету стосувалися ТОВ "ТНК-ВР Коммерс", ТОВ СП "Кершер", ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ТОВ "УТН-Восток", ТОВ "Вік Ойл", АТ "Укртатнафта", ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "НК "Альфа-Нафта", ПІІ "Лукойл-Україна", ВАТ "Укрнафта", ВАТ "Запоріжнафтопродукт", ТОВ "Веста-Сервіс", ТОВ "МС Ойл Кард" та ТОВ "Транспетроліум".