ua en ru

АМКУ дозволив Energy Standard Fund Ltd набути контроль над СНВО ім. Фрунзе.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Energy Standard Fund Ltd (м. Лімасол, Кіпр), яка здійснює інвестиційну діяльність та діяльність у сфері корпоративного управління, на набуття контролю через компанію Energy Standard Industries Limited (м. Лімасол, Кіпр) над ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. М.В. Фрунзе" (м. Суми). Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Крім того, Комітет надав дозвіл компанії Energy Standard Fund Ltd (м. Лімасол, Кіпр) на набуття контролю через компанію Energy Standard Industries Limited (м. Лімасол, Кіпр) над компанією Stremvol Holding Limited (м. Лімасол, Кіпр), яка здійснює інвестиційну діяльність та діяльність у сфері корпоративного управління.

ВАТ "Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе" було засновано в 1896 році. Підприємство випускає устаткування для нафтової, газової і хімічної промисловості, унікальні види хімічної апаратури, центрифуги, компресори і газоперекачуючі агрегати, насоси і газова арматура, устаткування нафтопромислу і бурильні труби, що обважнюють, тощо. СНВО ім. Фрунзе завершило 2008 р. із чистим збитком у розмірі 162342 тис. грн порівняно із чистим прибутком 102449 тис. грн у 2007 р.

Energy Standard Fund Ltd входить до групи "Енергетичний стандарт", власником якої є Костянтин Григоришин.