ua en ru

АМКУ позитивно оцінює новий закон про держзакупівлі.

АМКУ позитивно оцінює новий закон про держзакупівлі. Про це повідомив журналістам в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, передає кореспондент РБК-Україна. "Це великий і правовий крок в частині забезпечення правопорядку в сфері державних закупівель, де кожна гривня має бути використана за призначенням", - наголосив О.Мельниченко.

В.о. комітету вважає, що в законі є певні недоліки і їх треба виправляти. Але, за словами О.Мельниченко, це не має бути підставою для зупинення дії закону. "Його треба запроваджувати негайно", - сказав він.
За його словами, треба створити таку систему державних закупівель, яка б унеможливила надалі перехід держкоштів у будь-які інші не державні кишені.
Нагадаємо, 11 лютого Верховна Рада України ухвалила закон "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти". За відповідне рішення проголосували 245 депутатів з 374 зареєстрованих в залі.
Законом запроваджується новий порядок закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Зокрема, уточнюється термінологія; Міністерство економіки України наділяється статусом уповноваженого органу; пропонується нова система органів, які провадитимуть державне регулювання та контроль з питань державних закупівель; конкретизується процедура державних закупівель та порядок оскарження дій замовника.