ua en ru

АМКУ зобов'язав Міносвіти розглянути пропозиції про різні платіжні системи.

Антимонопольний комітет України зобов'язав Міносвіти України розглянути пропозиції про різні платіжні системи перед прийняттям рішення про масове запровадження єдиних електронних студентських квитків, які будуть поєднані платіжною карткою. Про це сьогодні на брифінгу повідомив в.о. АМКУ Олександр Мельниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, це дасть змогу банківським установам внести найбільш конкурентоспроможні пропозиції, найкращі з яких має обрати Міносвіти. "Така вимога комітету пов'язана з тим, що термін підведення підсумків державного експерименту з цього приводу спливає наприкінці 2010 р., а Міносвіти сьогодні активно використовує тільки одну платіжну систему - Національну систему масових електронних платежів", - сказав він.

Він також повідомив, що присутні на засіданні комітету з цього приводу представники банківських установ зазначили, що виконання висунутих до Міносвіти вимог сприятиме розвитку конкуренції на цьому ринку.

В свою чергу, заступник міністра освіти та науки України Петро Куліков погодився з рішенням АМКУ і зазначив, "що питань не виникатиме і проблем у залученні різних банків не буде".