ua en ru

АМКУ розпочав розгляд концентрації Kernel та Allseeds.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд концентрації Kernel та Allseeds. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

До Антимонопольного комітету України надійшла заява від компанії Kernel Holding S.A. щодо отримання дозволу на набуття контролю над ЗАТ "Зерноторгівельна компанія Олсідз-Україна".

Причому, повноважний представник заявника письмово повідомив Комітету, що Kernel Holding S.A. на сьогодні ще не набула контролю над ЗАТ "Зерноторгівельна компанія Олсідз-Україна".

Натомість сторони уклали договори, які передбачають, що така концентрація відбудеться виключно у випадку отримання дозволу Комітету.

"Після отримання усіх документів і матеріалів, які мають надійти до Антимонопольного комітету впродовж 15-ти днів з моменту подання заяви, ми проведемо ретельне дослідження порушеного питання на предмет того, призведе ця концентрація до монополізації чи ні, - зауважив з цього приводу в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко. - Перед прийняттям того чи іншого рішення ми аналізуватимемо ситуацію з особливою увагою, зважаючи на події 2008 року, коли Комітет подолав цінову кризу на цьому соціально важливому ринку олії, забезпечивши стабільність ринку впродовж останніх років. І ми обов'язково враховуватимемо те, наскільки прогнозованою, стабільною і виваженою буде цінова поведінка операторів ринку у разі такого злиття".