ua en ru

АМКУ затвердив вимоги до узгоджених дій в науково-дослідній сфері

Антимонопольний комітет України (АМКУ) затвердив типові вимоги до узгоджених дій суб'єктів господарювання стосовно спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, комітетом визначені умови, за дотримання яких здійснення узгоджених дій суб'єктів господарювання у зазначеній сфері не забороняється та не потребує відповідного дозволу комітету.

"Суб'єктам господарювання дозволяється здійснювати узгоджені дії щодо проведення спільних досліджень або експериментальної діяльності з метою вдосконалення виробництва, техніко-технологічного та економічного розвитку, якщо умови вчинення таких дій не призводять до суттєвого обмеження конкуренції на ринку", - йдеться в повідомленні АМКУ.

Також у документі містяться вимоги та зобов'язання, яких повинні дотримуватися учасники зазначених узгоджених дій з тим, щоб їхні дії не призвели до порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

"Запровадження цих типових вимог спрощує здійснення спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, а також стимулюватиме вкладення інвестицій у вказану сферу. Розроблення документа є одним з результатів роботи щодо наближення конкуренційного законодавства України до законодавства Європейського союзу", - зазначили в АМКУ.

Розпорядження, яким затверджені типові вимоги, зареєстроване в Міністерстві юстиції України.

Читайте також: АМКУ звільнив від відповідальності учасників картельної змови, які заявили про неї