ua en ru

АМКУ: Рентабельність "Київстар" становить 98%, а "МТС" - більше 50%

Згідно з розслідуванням Антимонопольного комітету України рентабельність оператора "Київстар" становить 98% і оператора мобільного зв'язку "МТС" - більше 50%. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов'язки глави АМКУ Рафаель Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не можемо миритися з тим, що 2 підприємства монополізують ринок мобільного зв'язку, постійно підвищуючи вартість на свої послуги. Так, рентабильности "Київсатр" - 98%, а "МТС" - більше 50%", - заявив Кузьмін.

У той же час Кузьмін зазначив, що в ЄС середній показник рентабельності складає від 18 до 23%, а в Росії від 20 до 30%: "У нас уже все готово по роумінгу, а за внутрішніми тарифами ми дали рекомендації " Київстару" і "МТС", вони відреагували й виступили з пропозицією знизити тарифи", - сказав Кузьмін.

За словами Кузьміна, також проводяться заключні консультації з регулятором: "Вони вважають, що підвищення цін на послуги проводилося обгрунтовано, а ми вважаємо що - ні. Тому ми клопочемо, щоб глава АМКУ Цушко провів консультації з прем'єр-міністром Азаровим, після чого зробити остаточні висновки ", - додав Кузьмін.

Він також зазначив, що на його особисту думку "Київстар" і "МТС" повинні знизити вартість послуг до економічно обгрунтованого рівня "Я практично впевнений, що вони знизять (вартість послуг). У них немає іншого вибору".

Як повідомлялося рані, "Київстар" і МТС направили до Антимонопольного комітету України (АМКУ) листа про намір знизити ціни.