ua en ru

АМКУ рекомендує 13 операторам ринків пального утриматися від встановлення економічно необґрунтованих цін на бензин та дизпаливо

Антимонопольний комітет України надав 13 основним операторам ринків пального обов'язкові для розгляду рекомендації утриматися від встановлення економічно необґрунтованих цін на бензин та дизельне пальне під час осінньо-польових робіт, повідомляє прес-служба комітету. Про результати розгляду вимог комітету підприємства мають повідомити у десятиденний термін.

Рекомендації надано ПАТ «Концерн Галнафтогаз», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», СП ТОВ «Кершер», ПІІ «Лукойл-Україна», ВАТ «Укрнафта», ТОВ «Веста-Сервіс», АТ «Укртатнафта», єдиному суб'єкту господарювання у складі ТНК-ВР Коммерс» і ЗАТ «ЛИНІК», ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», ВАТ «Нафтопереробний комплекс-Галичина», ВАТ «Лукойл-Одеський НПЗ» та ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України».
Як свідчить практика досліджень комітету, під час проведення в Україні польових робіт у попередні роки окремі оператори одночасно й без об'єктивно виправданих на те причин підвищували ціни на бензин та дизельне пальне. Тоді, після втручання комітету, оператори знизили ціни до економічно обґрунтованого рівня.