ua en ru

АМКУ дозволив Стахановському вагонобудівному заводу отримати більше 50% чеської сталеливарної компанії

АМКУ дозволив Стахановському вагонобудівному заводу придбати контрольний пакет чеської сталеливарної компанії "SCB Foundry, a.s.".

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ПАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (м. Стаханов, Луганська обл.) придбати акції компанії "SCB Foundry, a.s." (м. Чеське Будейовіце, Чеська Республіка), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії. Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

ПАТ "Стахановський вагонобудівний завод" є одним з підприємств залізничного машинобудування в Україні з повним циклом виробництва вантажних вагонів різних моделей і конструкцій - від розробки конструкторської документації до постачання готового рухомого складу замовнику. На залізниці країн СНД, близького і далекого зарубіжжя підприємство випускає більше 10 видів вантажних вагонів.

Чеська компанія "SCB Foundry, a.s." з середини ХХ століття є довголітнім традиційним виробником сталевого лиття. Підприємство здійснює серійне виробництво деталей для колійного транспорту, експортуючи свою продукцію в основному в Україну і США.