ua en ru

АМКУ дозволив KSG Agro придбати 2 агропідприємства, збільшивши земельний банк до 52,9 тис. га

Антимонопольний комітет України дозволив KSG Agricultural and Industrial Holding Limited (Кіпр) придбати ТОВ "Агро" та ТОВ "М'ясокомбінат" Дніпро "(обидва - Дніпропетровськ), що збільшить земельний банк компанії до 52,9 тис. га. Про це йдеться в повідомленні компанії , опублікованому на сайті Варшавської фондової біржі.
"Агро" володіє 100% ТОВ "Відродження" - сільськогосподарських компаній, яка орендує близько 9,7 га орної землі. Компанія також володіє свинарським комплексом на 6 тис. свиней і можливостями зерносховищами на 16 тис. тонн.
"М'ясокомбінат" Дніпро "- виробник ковбас з потужностями, що дозволяють переробляти близько 400 тонн ковбасних на місяць.
"Дане придбання зроблено в рамках вертикальної інтеграції переробних потужностей усередині холдингу", - йдеться в заяві KSG.
Нагадаємо, раніше АМКУ дозволив KSG Agro придбати 3 агропідприємства загальною площею в 9,8 тис. га, що збільшило площу орних земель компанії до 43,2 тис. га.
У травні 2011 р. KSG Agro шляхом розміщення 33% акцій на Варшавській фондовій біржі залучила близько 40 млн дол.
KSG AgriculturalandIndustrialHolding (KSG Agro) - Агровиробнича компанія Дніпропетровського регіону, що спеціалізується переважно на рослинництві (пшениця, соняшник, кукурудза, ячмінь, рапс та інші)