ua en ru

АМКУ розгляне 3 скарги на "Енергоатом"

АМКУ розгляне 3 скарги на "Енергоатом" Фото: Енергоатом

Заявки про порушення держкомпанією законодавства подали у комітет відразу кілька підприємств

Антимонопольний комітет України (АМКУ) прийняв на розгляд 3 скарги від різних компаній на держпідприємство "Національна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" за порушення законодавства під час закупівель за державні гроші. Інформацію про це комітет розмістив у себе на офіційному веб-порталі.

У повідомленні комітету йдеться, що скарги подали такі компанії: ТОВ "СП "Сварог", ТОВ "Міжнародний центр розвитку енергетики" та АТ "Русатом Сервіс".

Зокрема, перша компанія подала скаргу в АМКУ на порушення "НАК "Енергоатомом" законодавства під час закупівлі "Навчально - тренувальний центр. Корпус "Г" в р. Енергодар. Запорізька АЕС. Зовнішнє оформлення фасаду. Будівельно-монтажні роботи" за державні гроші.

В свою чергу, ТОВ "Міжнародний центр розвитку енергетики" подав скаргу на порушення держкомпанією законодавства під час закупівлі "Програмне забезпечення SAP для ДП НАЕК "Енергоатом" - 2 лоти" за державні гроші, процедура закупівлі призупинена на строк до винесення рішення за скаргою.

Скарга АТ "Русатом Сервіс" стосується порушення "Енергоатомом" законодавства під час проведення закупівлі "Робочі лопатки 5-го ступеня правого обороту для турбіни К 1000-60/3000" за державні гроші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада має намір удосконалити визначення штрафів АМКУ при порушеннях економічної конкуренції.