ua en ru

АМКУ перевіряє готельний ринок Києва через підвищення цін

АМКУ перевіряє готельний ринок Києва через підвищення цін Ілюстративне фото: готель (РБК-Україна)

Синхронне зростання ціни може свідчити про можливу змову учасників даного ринку

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) почало офіційне дослідження питання підвищення цін готелями Києва на період Ліги чемпіонів-2018. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"У зв’язку з повідомленою інформацією про суттєве підвищення готелями Києва цін на послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі напередодні фіналу Ліги чемпіонів, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало моніторинг ринку надання готельних послуг у столиці", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ зазначили, що синхронне істотне зростання ціни може свідчити про можливу змову учасників даного ринку. Ціна повинна регулюватися ринковими механізмами і бути економічно обгрунтованою.

Зазначено, що у разі виявлення в діях суб'єктів господарювання, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі, ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції будуть прийняті заходи згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, економісти підрахували , що проведення у столиці фіналу Ліги чемпіонів не принесе особливої прибутку нашій країні.