ua en ru

В АМКУ пояснили причину скасування тендеру митниці

В АМКУ пояснили причину скасування тендеру митниці Фото: в АМКУ пояснили скасування тендерів для митниці (facebook.com-yuriy.terentyev)

Тендер не відбувся через відсутність у учасників

Тендер Державної фіскальної служби по закупівлі сканнеров для митниці не відбувся через відсутність у учасників. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв.

"Якщо б до аукціону з боку ДФС були б допущені не 2 компанії, а більше - процедура не була б скасована", - написав він.

Терентьєв пояснив, що спочатку в торгах взяли участь 7 компаній, однак, у зв'язку з вартістю лота, закупівля здійснювалася за процедурою так званої "перекваліфікації", яка передбачає попередню оцінку відповідності тендерних пропозицій учасників торгів.

За підсумками аналізу наданої учасниками документації, тендерні пропозиції п'ятьох учасників були відхилені замовником, а до торгів були допущені лише дві компанії.

В результаті у відповідності з висновками тендерної комісії, до аукціону повинна була бути допущено пропозицію лише одного учасника, що тягне за собою обов'язок замовника відмінити процедуру закупівлі за допущення до торгів менше ніж двох тендерних пропозицій.

ТЕНДЕР ДФС ПО СКАНЕРАХ, ЗВИНУВАЧЕННЯ АМКУ З БОКУ В.Б. ГРОЙСМАНА По цьому посиланню рішення постійно діючої колегії АМКУ...

Опубліковано Yuriy Terentyev 22 вересня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільненням голови АМКУ через скасування тендеру на закупівлю сканерів.