ua en ru

АМКУ подав позов до "Газпрому" про примусове стягнення 86 млрд гривень штрафу

АМКУ подав позов до "Газпрому" про примусове стягнення 86 млрд гривень штрафу Фото: "Газпром"

"Газпром" має намір повторно оскаржити рішення АМКУ щодо штрафу

Антимонопольний комітет України (АМКУ) подав позов до російського "Газпрому" про примусове стягнення 86 млрд гривень штрафу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

"Сьогодні, 5 жовтня 2016 року, Антимонопольний комітет України подав до господарського суду міста Києва позовну заяву про примусове стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу, пені та зобов’язання виконати рішення комітету стосовно припинення порушення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у січні 2016 року АМКУ оштрафував "Газпром" на 85,86 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему. "Газпром" оскаржив це рішення, але господарський суд Києва повернув позовну заяву без розгляду. Суди всіх інстанцій відмовили "Газпром" у задоволенні скарги про визнання повернення незаконним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" може повторно звернутися до ВСУ щодо перегляду рішення Вищого господарського суду про штраф Антимонопольного комітету України.