ua en ru

АМКУ оштрафував "Полтаваавтотранс" на 136 тис. грн за зловживання монопольним становищем

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувало ТДВ "Полтаваавтотранс" на 136 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Як встановило відділення, товариство, до складу якого входять 39 автобусних станцій у Полтаві та області, безпідставно збільшило на 20% вартість квитків на проїзд на приміських маршрутах.

Такі дії товариства суперечать розпорядженню голови Полтавської обласної державної адміністрації від 04 травня 2011 р. № 183 "Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньо обласному сполучені", що встановлює вартість за один кілометр проїзду пасажира без урахування ПДВ.

Це призвело до ущемлення інтересів споживачів, а також до стягнення із перевізників на користь автостанцій завищеної винагороди, що становить 10 % від суми вартості реалізованих квитків.

Відділення зобов'язало ТДВ "Полтаваавтотранс" здійснити перерахунок отриманої винагороди за обов'язкові автостанційні послуги.

Нагадаємо, на початку липня ц.р. тимчасова адміністративна колегія АМКУ оштрафувала ритуальну службу СКП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" виконавчого органу Київської міської ради на 100 тис. грн за зловживання монопольним становищем.