ua en ru

АМКУ оштрафував "Поштовий магазин" на 1,6 млн грн за поширення неправдивої інформації

Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало компанію "Поштовий магазин" (Київ) на 1,681 млн грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення неправдивої ​​інформації. Про це йдеться в повідомленні відділення.

Згідно повідомлення, реалізатор товарів широкого вжитку "Поштовий магазин" надавав неправдиву інформацію про можливість отримання виграшу шляхом розміщення в друкованих виданнях неправдивої реклами.

Як показало розслідування, "Поштова магазин" зібрав адреси громадян, які брали участь в конкурсах компанії, з метою залучення їх як подальших своїх клієнтів.

Зокрема, за цими адресами були розіслані листи про гарантовану можливість головного виграшу (автомобіль або 150 тис. грн) та додаткових призів при замовленні продукції з каталогу товарів магазину.

Внаслідок специфічного викладу інформації (виділення шрифтом "потрібної" інформації, написання дійсних фактів майже прозорими буквами і т.п.) у споживача створювалося враження, що саме він є переможцем розіграшу. Але в дійсності гарантувалося тільки право на участь в акції.

При цьому ціни на продукцію, придбання якої було "заставою" виграшу, в 2-4 рази перевищували середню вартість аналогічних товарів в торгових мережах.

Разом з цим, виявлено, що інформація про переможців попередніх розіграшів не відповідала дійсності, оскільки подібні акції суспільство не проводило.

Нагадаємо, АМКУ в 2011 р. оштрафував порушників конкурентного законодавства на 41 млн грн, що в 1,5 рази перевищує показник 2010 р.