ua en ru

АМКУ оштрафував "Миколаївобленерго" за зловживання монополією на 100 млн грн

Антимонопольний комітет України оштрафував ПАТ "Миколаївобленерго" за зловживання монопольним домінуючим становищем на 100 млн грн. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Як встановила колегія АМКУ, "Миколаївобленерго" всупереч вимогам нормативно-правових актів у сфері енергетики опломбовувало ручки керування дооблікових автоматичних вимикачів, встановлених разом з електролічильниками в щитах обліку на фасадах приватних будинків мешканців Миколаївської обл.., та вимагало необґрунтовану оплату витрат від споживачів на повторне підключення до мережі для відновлення електропостачання.

"Такі дії ПАТ "Миколаївобленерго" містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку постачання електричної енергії населенню, та могли б призвести до ущемлення інтересів споживачів, і були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку", - йдеться у повідомленні.

Крім того, АМКУ зобов'язав "Миколаївобленерго" оприлюднити за власні кошти резолютивну частину рішення колегії АМКУ щодо вчинення ним порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення на нього штрафу в офіційному друкованому засобі масової інформації Миколаївської обл. у місячний строк з дня отримання цього рішення.

Читайте також: Чистий прибуток ПАТ "Миколаївобленерго" у 2012 р. знизився на 34,2%, до 32,3 млн грн