ua en ru

АМКУ оштрафував "Нестле Україна" за недобросовісну конкуренцію

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України (АМКУ) накладено штраф у розмірі 500 тис. грн на ТОВ "Нестле Україна" на за недобросовісну конкуренцію.

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України (АМКУ) накладено штраф у розмірі 500 тис. грн на ТОВ "Нестле Україна" на за недобросовісну конкуренцію. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Як встановив АМКУ, ТОВ "Нестле Україна" розміщувало на акційних промо-упаковках продукції (кавові суміші у стіках), що випускалась під ТМ Nescafe, інформацію про акцію "Акція! Порозумійся зі світом", яка проводилась з 01 листопада 2012 р. до 31 грудня 2012 р., без зазначення строків її проведення.

Поширення такої інформації на упаковках продукції могло ввести в оману споживача та вплинути на його вибір придбати саме цей продукт, а також посилити конкурентну позицію зазначеного підприємства порівняно з іншими суб'єктами господарювання.

Такі дії ТОВ "Нестле Україна" є порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману