ua en ru

АМКУ оштрафував "Лукойл Авіейшн Україна" майже на 19 млн грн

АМКУ оштрафував "Лукойл Авіейшн Україна" майже на 19 млн грн Фото: АМКУ оштрафував "Лукойл Авіейшн Україна" майже на 19 млн грн

Рішення прийнято через факти завищення цін на авіапального в аеропортах "Харків" і "Одеса"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "Лукойл Авіейшн Україна" майже на 19 млн грн. Про це повідомляє голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, компанію підозрюють у зловживанні монопольним становищем при поставках авіапалива і заправці на території міжнародного аеропорту "Одеса" та "Харків".

"Щойно АМКУ ухвалив рішення у справі про зловживання монопольним становищем ТОВ "Лукойл Авіейшн Україна" за фактами завищення ціни авіапального (в аеропортах "Харків" і "Одеса"). Накладено штраф 18 млн 718 тис. грн. Застосована методика. Деталі й текст рішення - пізніше", - написав він.

ТОПЛИВО, АВИАПЕРЕВОЗКИТолько что АМКУ принял решение по делу о злоупотреблении монопольным положением ТОВ "Лукойл Авиэ...

Posted by Yuriy Terentyev on 22 сентября 2015 г.

Подібну методику можуть обговорити 28 вересня.

"Обговоримо це (подібну методику застосування штрафних санкцій - ред.) в понеділок на круглому столі по бензину", - повідомила у свою чергу державний уповноважений в АМКУ Світлана Панаіотіді в коментарі в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет почав перевірку ДТЕК на монополізм.