ua en ru

АМКУ оштрафував "КЛО" та "Авторух" на 210 млн грн за порушення конкурентного законодавства

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України (АМКУ) накладено штраф на загальну суму 210 млн грн на ТОВ "КЛО Карта" та ПП "Авторух" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних згоджених дій, які призвели до спотворення результатів торгів. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

За результатами розслідування, проведеного Київським міським територіальним відділенням АМКУ, було встановлено, що зазначені підприємства узгодили поведінку під час участі у процедурі закупівлі продуктів нафтопереробки рідких комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Києва у 2010 р. і 2012 р.

Тимчасова адміністративна колегія, розглянувши матеріали справи, встановила, що "КЛО Карта" та "Авторух", не вперше беручи участь разом у конкурсних торгах на закупівлю продуктів нафтопереробки рідких, у процесі підготовки та участі у процедурі закупівлі діяли не самостійно, не змагалися між собою, а узгоджували свої дії. Внаслідок таких узгоджених дій відповідачів була усунена конкуренція між ними, а право на укладення договору отримувало "КЛО Карта".

Такі дії "КЛО-Карти" та "Авторуху" були визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.