ua en ru

АМКУ оштрафував "Чернігівобленерго" за порушення конкурентного законодавства

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України (АМКУ) накладено штраф у розмірі 300 тис. грн на ВАТ "Чернігівобленерго" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

За результатами проведеного розслідування було встановлено, що "Чернігівобленерго", зловживаючи монопольним (домінуючим) становищем на ринку передачі електроенергії місцевими (локальними) електричними мережами в Чернігівській області в межах території, на якій розташовані власні місцеві (локальні) електричні мережі товариства, безпідставно тягнуло в укладенні додаткової угоди про внесення змін до договору про передачу електричної енергії мережами товариства, укладеного з ТОВ "Торгова енергетична компанія "ЕЛКОМ".

Як встановила Колегія, такі дії могли призвести до створення умов щодо неможливості постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом "Торгової енергетичною компанією "ЕЛКОМ" власним споживачам, і як наслідок, до обмеження його інтересів.

Крім того, такі дії "Чернігівобленерго" могли призвести до негативних наслідків обмеження конкуренції на ринку постачання електричної енергії суб'єктам господарювання в Чернігівській області в межах території, на якій розташовані власні місцеві (локальні) електричні мережі "Чернігівобленерго".