ua en ru

АМКУ розслідує можливі порушення щодо продажу залізничних квитків

АМКУ розслідує можливі порушення щодо продажу залізничних квитків Фото: "Укрзалізниця"

АМКУ розглядає заяву "ПриватБанку" щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Антимонопольний комітет України (АМКУ) досліджує питання організації продажу квитків на залізничний транспорт. Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Зокрема, в рамках дослідження проблем, що виникають у банків під час співпраці з ПАТ "Укрзалізниця", державний уповноважений комітету Агія Загребельська провела робочу зустріч з учасниками ринку - представниками провідних банків.

Як зазначається, АМКУ розглядає заяву ПАТ КБ "ПриватБанк" про наявність в діях "Укрзалізниці", ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України" та ТОВ "Універсальні інформаційні технології" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, які полягають в обмеженні доступу банку на ринок інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт.

"Для забезпечення повного та об’єктивного дослідження, яке наразі проводить комітет, учасники зустрічі обговорили питання, вирішення яких допоможе встановити повну картину ситуації на ринку інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт та сприятиме подальшому уникненню можливих зловживань з боку учасників ринку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що АМКУ вирішив скасувати тендер по днопоглибленню в порту "Південний".