ua en ru

АМК у Львівській обл. порушив справу проти управління охорони здоров'я Львівської ОДА і трьох мереж аптек.

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти Головного управління охорони здоров'я Львівської ОДА і 3 аптечних мереж. Про це повідомили в територіальному відділенні АМК в Львівській області, передає кореспондент РБК-Україна. Зокрема комітет звинувачує управління охорони здоров'я в тому, що воно своєчасно не вжило заходів з контролю за забезпеченням медпрепаратів і продажу населенню лікарських засобів і виробів медичного призначення. У результаті, це призвело до виникнення дефіциту на групу ліків і ускладенню можливості їх закупівлі населенням в необхідних випадках, при захворюваннях.

Також розпочато розслідування у справі проти аптечних мереж "Ваша аптека", "Три І" і "Едельвейс" за ознаками зловживання монопольним становищем в Львівській області. АМКУ встановив, що дані підприємства з 23 по 30 жовтня необгрунтовано підвищили ціни на лікарські і медичні засоби "грипозної" групи.

Територіальне відділення АМКУ в Львівській області продовжує перевірку учасників фармацевтичного ринку на предмет завищення цін на ліки і медпрепарати.

З початку епідемії грипу в Львівській обл. померли 40 людей.