ua en ru

Америці необхідно модернізувати свій ядерний арсенал, - Трамп

Америці необхідно модернізувати свій ядерний арсенал, - Трамп Фото: Дональд Трамп (The White House)

США планують відобразити будь-яку зовнішню загрозу

Президент США Дональд Трамп заявив про необхідність термінової модернізації американського ядерного арсеналу. Про це він сказав, виступаючи із зверненням "Про становище країни" до обох палат Конгресу, передає CNN.

Зокрема, він уточнив, що ядерний арсенал потребує модернізації і перенастроюванні.

"У рамках нашої оборони ми повинні модернізувати і перебудувати наш ядерний арсенал в надії ніколи не використовувати його", - заявив Трамп.

На думку Трампа США повинні мати можливість стримати будь-який акт агресії.

"Ми повинні зробити його настільки потужним, щоб це дозволило стримати будь-який акт агресії", - додав він.

Американський президент заявив і про можливе знищення всієї ядерної зброї в усьому світі.

"Можливо, одного разу настане прекрасний момент, коли всі країни світу зберуться разом для знищення ядерної зброї. Поки ми цього не досягли", - зазначив американський президент.

Як відомо, нова ядерна стратегія США закликає до нарощування ядерної зброї, в тому числі – ядерних озброєнь малої потужності. У документі пропонується модернізувати ядерну тріаду, що включає стратегічну авіацію, міжконтинентальні балістичні ракети і атомні підводні ракетоносці. Також оголошено про плани щодо модернізації деяких малопотужних ракет на підводних човнах і поверненню "крилатої ракети з ядерною боєголовкою".

Нагадаємо, раніше США і європейські союзники створили робочі групи для обговорення змін в діючу ядерну угоду з Іраном, яку розкритикував раніше Трамп.