ua en ru

Американці мають що пред'явити Вконтакте. Топ скандалів соцмережі

Американці мають що пред'явити соціальної мережі «ВКонтакте», а саме, звинувачення в доступі до контенту, розміщеного без відповідного дозволу правовласників. У «чорному списку» США найбільша російська соціальна мережа виявляється не перший рік поспіль.

Про те, що «ВКонтакте» в черговий раз занесли в «чорний список» ресурсів, які не стежать за дотриманням прав правовласників контенту, стало відомо після оприлюднення щорічної доповіді торгового представника Сполучених штатів Америки. В результаті проведеного аналізу дотримання прав інтелектуальної власності, російська соціальна мережа виявилася неблагонадійної - не перешкоджає своїм користувачам доступу до контенту, на який не отримано відповідні дозволи від правовласників.

Прогрес є, але недостатній.

Американці відзначають, що російський сегмент інтернету за минулий з часу публікації попереднього звіту рік досяг певних успіхів у боротьбі за дотримання інтелектуальних прав правовласників контенту, але не на достатньому рівні. Кілька судів прийняли рішення про те, що музичний сервіс, що надається «ВКонтакте» через свій сайт, є незаконним, але соціальна мережа не вживає активних дій, щоб змінити цю ситуацію.

Серед найбільших порушників прав інтелектуальної власності, крім «ВКонтакте», американці назвали український ресурс Ex.ua, закликавши влади України і Російської Федерації забезпечити запобігання порушують авторські права.

Рік пройшов, а суть та ж.

У минулому році «ВКонтакте» виявилася в підготовленому США списку найбільших ресурсів, що містять піратський контент. Компанію соціальної мережі склав популярний в Рунеті торрент-ресурс Rutracker.

Між тим, укладачі цього «чорного списку» відзначають наявність піратства в цілому, не виділяючи конкретні факти порушень прав інтелектуальної власності.

Росія не найбільший онлайновий пірат.

Як відзначають експерти видання «Біржовий лідер», американці хоч і незадоволені наявністю онлайнового піратства в Росії та Україні, не вважають ці країни лідером за кількістю фактів порушень. Перше, і зовсім не почесне місце тут належить Китаю.

Експерти із США відзначають, що діють на території КНР інтернет ресурси і реальні торгові точки є лідерами світового піратства і наносять величезний економічний збиток не тільки підприємствам і робочим Сполучених штатів Америки, але і всього світу.