ua en ru

Американця засудили на 20 років за спробу спалити мечеть

Колишнього морського піхотинця з Індіани засудили до двадцяти років тюремного ув'язнення за спробу спалити мусульманський храм в штаті Огайо. Як повідомляють місцеві ЗМІ, таким чином палій Рендольф Лін хотів помститися за смерть американських солдатів, які загинули за кордоном.

Лін зізнався, що восени минулого він, перебуваючи в сильному сп'янінні, відправився в місто Толідо (штат Огайо), щоб спалити місцевий ісламський центр. Для реалізації задуманого злочинець озброївся пістолетом, а також використовував каністри з бензином. Палій, увійшовши в мечеть, погрожував зброєю, а після, обливши килим паливом, підпалив його.

У заяві прокурора йдеться, що Лін шкодує про скоєне. "52-річний Рендольф Лін був притягнутий до відповідальності за обвинуваченням у вчиненні злочину на ґрунті ненависті, він визнав себе винним", - заявив прокурор Стівен Детилбэк.

В даний час процес реконструкції мусульманського місця культу ще не закінчений. Пожежа в мечеті, а також вода, якою залили все приміщення при гасінні, принесли мусульманського храму величезний збиток ($1,4). У постанові суду йдеться, що збиток повинен відшкодувати палій.