ua en ru

Американський сенатор розкритикував новий указ Трампа про санкції за м'якість

Американський сенатор розкритикував новий указ Трампа про санкції за м'якість Фото: Дональд Трамп (Alex Wong/Getty Images)

За словами сенатора, указ Трампа "заходить недостатньо далеко"

Американський сенатор-демократ від штату Меріленд Кріс Ван Холлєн привітав підписання главою США Дональдом Трампом указу, який передбачає введення санкцій проти інших країн за втручання у вибори. Про це Ван Холлєн написав у своєму Twitter.

Разом з тим сенатор зазначив, що напередодні проміжного голосування у Штатах єдиним реальним рішенням, на його думку, залишається прийняття на вищому рівні його власної ініціативи.

Американський сенатор розкритикував новий указ Трампа про санкції за м'якість

Зокрема, Ван Холлєн і сенатор від Флориди Марко Рубіо в серпні представили законопроект під назвою "Захист виборів від загроз шляхом прийняття закону про червоні лінії" (DETER Act). Згідно з документом, у разі, якщо Росія втрутилася би в проміжні вибори в американський конгрес в листопаді, і Вашингтон поклав би на країну за це відповідальність, передбачалося введення санкцій проти російського банківського і енергетичного секторів, а також проти осіб та організацій, які були б до цього причетні.

Ван Холлєн відзначав, що таким чином економіка РФ отримала б серйозний удар. Аналогічні заходи, за словами авторів законопроекту, повинні торкнутися й інших країн, які стануть втручатися в американські вибори.

Але джерела CBS News вказують, що в прийнятому Трампом 12 вересня законі згадки Росії і будь-яких інших держав не фігурують. Пізніше цю інформацію підтвердив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон.

"Захист наших виборів від іноземних атак є однією з найбільш нагальних проблем, що стоять перед нашою країною. Указ президента Трампа визнає цю загрозу, але заходить недостатньо далеко", - прокоментував Ван Холлєн.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ, який дозволяє ввести санкції проти іноземних компаній або осіб, які втручаються в американські вибори. Болтон заявив, що документ спрямований на те, щоб зупинити кампанії дезінформації або будь-яку спробу маніпулювати результатами голосування.

Як писало РБК-Україна, раніше Трамп заявив, що не допустить іноземного втручання в американські вибори.