ua en ru

Американський політолог назвав абсурдними звинувачення КПУ у пособництві терористам

Звинувачення в пособництві терористам на Донбасі, висунуті на адресу Комуністичної партії України, є абсурдними. Про це заявив американський політолог Вільям Конноллі.

За його словами, навіть побічно підтримуючи такі звинувачення, нинішня влада доводить, що в Україні йде активна боротьба з інакомисленням.

"Таким чином, офіційний Київ демонструє свою політичну слабкість і недалекоглядність, - підкреслив експерт. - Якщо Україна хоче зайняти своє гідне місце в Об'єднаній Європі, вона зобов'язана позбутися від таких химер".

Конноллі підкреслив, що сьогоднішня інформація про можливу причетність членів КПУ до постачань зброї проросійським ополченцям "нагадує провокацію", і повинна пройти саму ретельну перевірку. "Я впевнений, що це не більше, ніж чутки і плітки, вигідні супротивникам українських комуністів", - заявив він.

Нагадаємо, що напередодні в СБУ з'явилася інформація про затримання п'ятьох терористів, які офіційно заявили на допиті, що Комуністична партія, крім іншого, є організатором поставок зброї проросійським силам в місця бойових дій та вербуванні антиурядових формувань. Зараз ця інформація нібито перевіряється.